İnovasyon Medianova İçin Neden Önemli?

 

En son çıkardığınız inovatif ürün nedir? Nasıl ortaya çıkarıldı?
Medianova olarak en son dinamik site hızlandırma platformu olarak Aksela ürününü çıkarttık. Aksela çalışma prensibi olarak bir web sitesinin kodlarını revize ederek ve bazı yerlerini ön belleğe alarak %40 kadar daha hızlı yüklenmesini sağlıyor. Bu da dijital dünyadaki kullanıcı tarafında çok ciddi bir fark yaratıyor.

Ürünü ortaya çıkartırken global dünyadaki müşteri odaklandık olduk. Büyük bulut bilişim altyapımızdan yola çıkınca bu şekilde bir ürünün son derece doğru olacağına karar verdik.

Ne kadarlık bir ürün geliştirme sürecinin ardından piyasaya sunuldu?
Aksela yaklaşık 1 yıllık AR-GE, pazar araştırması ve saha çalışmalarının sonucunda ortaya çıktı. Yazılım ve teknoloji dünyası için 1 yıllık sürenin çok ciddi bir zaman olduğu düşünülürse ne kadar detaylı bir ürün olduğu da anlaşılabilir.

Bu ürünün şirket için yarattığı değer nedir? Satışları ne kadar artırdı? Pazar payınıza katkısı ne oldu?
Şu anda sürecin henüz çok başlarındayız ama ilk etapta bile ciddi bir fark yarattığını görüyoruz. Web sitelerinin daha da hızlı çalışmasını isteyen bir çok kurum Aksela’yı denemek istiyor. Faydası da anlık olarak görülebildiği için satışa dönmesi çok zor olmuyor.

Medianova’nın pazardaki büyüklüğü düşünülürse genel ciroya etkisi henüz çok değil. Ama 5 yıllık bir süreçte ciromuzun büyük bölümünün Aksela’dan geleceğini düşünüyoruz.

Her yıl cironuzun yüzde kaçını AR-GE’ye ayırıyorsunuz? Bu oran sektörünüz için ortalama yüzde kaç? AR-GE ekibiniz kaç kişiden oluşuyor?
Medianova olarak AR-GE konusunda sektörden biraz ayrışıyoruz diye düşünüyorum.
Sektör genelde ürünleri satın alıp müşterilere kullandırma modelini benimsemiş durumda. Bu durumda bir araç kiralama şirketi gibi çalıştıkları için çok fazla AR-GE yaptıklarını düşünmüyorum. Yapanlar da bütçeleri olmadığı için mecburen yapıyor gibi görünüyor.

Medianova yapısı itibariyle AR-GE konusuna çok farklı bakan bir şirket. Öncelikle Medianova bir teknoloji şirketi ve kendi sistemlerini kendisi geliştiriyor. Onun için AR-GE denildiğinde tüm şirket çalışanlarının katkısından ve bitmeyen bir döngüden bahsedebiliriz.
Medianova’da kurulduğumuzdan beri ana prensip olarak ürün geliştiriyoruz ve pazar lideri olduğumuz ve global şirketler ile doğrudan rekabet ettiğimiz düşünülürse doğru bir yolda olduğumuzu düşünebiliriz.

AR-GE ve inovasyon çalışmalarınızın sonuçlarını nasıl alıyorsunuz?
Artan memnun müşteri, artan ciro ve dolayısı ile kâr olarak görüyoruz. Al-sat yapan şirketlerde kâr ciro ile paralel büyür. Yurtdışı bağımlılığı çok yüksek olduğu için herhangi bir sorunda çözümü haftalar alabilir.

Ama bizim gibi AR-GE’yi ve inovasyonu merkeze koyan şirketler müşterilere daha ucuza hizmet sağlamasına rağmen şirket daha sağlıklı ve kârlı duruma gelir. Bu da hem ucuza hizmet alan müşteri tarafında bir memnuniyet, hem Türkiye’ye katılan bir değer, hem de geri dönüşü yüksek bir yatırım olarak bizleri mutlu eder.

Medianova’nın alanında öncü ürünü Aksela ile ilgili detaylı bilgi almak için hemen tıklayın;

https://www.medianova.com/tr/aksela

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors